Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

NAT GEO WILD

04. 03. 2012 10:58
Nejspíš nejlepší televizní program u nás. Přesto bych si dovolil nějakou kritiku a to hlavně k upoutávkám, ale i k některým pořadům.
Včera jsem viděl dva dokumenty na této stanici. A to Hon na lidožrouty(útok lva) a Návrat pardálů obláčkových. Přesto mám z obou rozdílné pocity.
Návrat pardálů obláčkových byl dobrý dokument, snaha o záchranu těchto zvířat, vypuštění osiřelých mládát do volné přírody, takový experiment.
Zatímco z dokumentu Hon na lidožrouty mám zvláštní pocity, jakoby předem připravený scénář toho dokumentu. Kde ten co uváděl ten dokument, přišel na tak zásadní věc(ironie), kterou místní domorodci neviděli a to že lvi útočí na obrovské množství prasat, které jsou v blízkosti polí zemědělců. Zemědělci to celo dobu neviděli, musel až přijet běloch z cizí země, aby to zjistil.
Ale musím taky říct, že jsem dokument neviděl celý, ale prvních dvacet minut a poslední čtvrthodinu.

Nějak mi dost přírodopisných dokumentů připadá jako hon za senzací, kde dokumenty jedou již podle napsaných scénářů.
Naproti tomu dokumenty natočené místními lidmi mi přijdou zajímavější, ale i pravdivější, např. již zmiňovaný dokument Návrat pardálů obláčkových.

Teď ty upoutávky na tomto programu.
První, na Senzační doktor xxxx(jméno už nevím). Nejspíš to bude dobrý člověk, i když názor si udělám až některý díl uvidím, ale ta uputávka je divná. A hlavně, že nezapomenou zmínit, že doktor je ostrostřelec(opravdu tam tahle vsuvka patří? Chcete ji tam?)

Nebo nějaký neohrožený bojovník Writte(či jak se jmenuje). Lítá vrtulníkem, jezdí na koni, a chytá krokodýly. Z jakého důvodu ty krokodýly chytá? Tohle je podle vás hrdinství? Dokument jsem neviděl, vycházím pouze z upoutávky.

Dále upoutávka, kde se střídali obrázky, či videa zvířat- tygr, lev, medvěd, krokodýl aj. a u toho mluvené slovo- Největší zabijáci divočiny. Lež. Největší zabiják divočiny je člověk. Musíme si to uvědomit, že to jsme my.
Pokud se tam člověk objevil a já jsem ho přehlédl(nemyslím si), tak se za poslední odstavec omlouvám.
Předmět Autor Zasláno

NAT GEO WILD

Stan 04. 03. 2012 10:58

Re: NAT GEO WILD

Adrifinel 04. 03. 2012 13:44



Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.