Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Lidi(instituce) nejsou neomylní(é), ani ti(y) o kterých si myslíte, že by měli být

04. 04. 2012 14:31
Popíšu zde pár věcí, které se mi přihodily v poslední době.

1/Vlak

Jel jsem z Opavy do Hradce vlakem. Cesta je zhruba taková- Z Opavy do Ostravy- spěšný vlak, z Ostravy do Pardubic- expres, dál už to není podstatné.
Tentokrát byla z Opavy do Ostravy výluka, nic neobvyklého. Jenomže náhradní doprava(autobus) měl 20 minut zpoždění z důvodu čekání na cestující z jiného vlaku. Takže z Opavy vyjel o 20 minut déle než měl podle řádu jet.
Do Ostravy jsme dojeli tak, že jsem doběhl na nástupiště odkud měl vlak(expres) jet na Pardubice a už jsem ho viděl v dálce, jak odjíždí. Nutno dodat, že jsem s sebou vlekl brašnu přes rameno a dvě tašky knih. Došel jsem v Ostravě na informace, s tím, že jsem kvůli nim nestihl vlak. Ženská na mě "no jo pane, výluky jsou, s tím musíte počítat". Já na ni "ale je to vaše chyba, autobus vyjel z Opavy o 20 minut dýl než měl vyjet..."

2/Pošta

Potřeboval jsem poslat určité částky peněz, ze svého účtu na cizí účty. Doma mám příkazové lístky na odeslání peněz maxkartou. Lístky jsem si poctivě vyplnil a doma zkontroloval správnost. Na poště je předal paní za přepážkou. Nacvakala to a uložila ty lístky k sobě. Došel jsem domů a ani nevím proč, ty lístky zkontroloval. A u jednoho byl chybný variabilní symbol a zrovna s firmou z Holandska.
Doběhl jsem na poštu a chtěl od Té samé paní, aby ten příkaz stornovala. Nejdřív nechtěla uznat svoji chybu, tak jsem ji řekl, aby mi ukázala můj příkaz k úhradě, který jsem ji odevzdal. Na tom to bylo správně. Potom řekla, že jsem si to měl zkontrolovat, já na ni, že jsem neměl z čeho, že lístky příkazové dávala rovnou do šuplíku a taky, že jsem ji věřil. Stornovat to nešlo, jediný co mi poradila, ať napíšu té firmě, že tam je jiný variabilní symbol. Doma jsem ještě zavolal na informace poštovní spořitelny, zda je možné za nějaký poplatek příkaz zrušit. Pracovnice na telefonu se bavila s nějakým jejich bankéřem-specialistou a potom mi přišla odpověď. "Ne příkaz není možné zrušit".

3/Mobilní operátor

Otravovalo mě neznámé číslo. Tak jsem se naštval a ještě ten večer napsal oparátorovi zprávu na jejich stránkách, že si nepřeju, aby na můj telefon volala skrytá čísla.
Druhý den mi přišla zpráva ve stylu" dobrý den, na základě Vašeho přání jsme udělali z Vašeho čísla skryté číslo".
To mě dost nasralo, tak jsem spěchal na nejbližší pobočku Mobilního operátora. A sdělil jim, že jsem něco vyžadoval a oni udělali něco úplně jiného. A ať moje číslo opět zviditelní. Sdělili mi, že není možné po síti zakázat volání skrytých čísel na moje telefonní číslo. Nakonec člověk za přepážkou řekl, že existují mobily u kterých to jde nastavit, zakázat volání skrytých čísel.
Řekl jsem mu ať mi řekne typ Nokie, která to umí.
On na to "to nevím".

4/Pletivo

Objednával jsem si pletivo u jedné firmy po netu, abych mohl přeplíst voliéru. A chtěl jsem, aby mi sdělili datum dodání, abych byl doma, až mi to přivezou(sami pletivo rozváželi svým autem). To je nějak rozčílilo, že si mě tam přehazovali až jsem se dostal k vedoucímu firmy. Ten mi sdělil, že mám pletiva malé množství a že to bude trvat nejméně 14 dní než mi ho dodají a že mi den předem zavolají, že pletivo dovezou.
O týden později jsem byl náhodou doma a koukám z okna a přijelo auto s pletivem. Rozvozce zazvonil a já mu sdělil, že říkali, že to bude trvat 14 dní a že předem zavolají.
On na to: "Oni Vám nezavolali?"

5/Věc

Zajel jsem do Hradce pro jednu věc(v hodnotě zhruba 6000). Tento obchod provozuje, jak kamennou, tak internetovou prodejnu. V kamenném obchodě mi sdělili, že tu věc nemají, ale že mi ji objednají a abych se pro ni za týden stavil. Pro jistotu si za týden ještě než vyjedu zavolám. Prodejce "ještě to nepřišlo, zkuste za týden".
O týden později to vzal jiný člověk(vedoucí) a že o ničem neví. To mě trochu nasralo, tak jsem mu to po telefonu vylíčil. Potom mi zavolal a sdělil, že ten člověk se kterým jsem to objednával mu řekl, "že si to objednám po internetu..."

6/Thuje

Na seznamu.cz je občas nabídka výhodných akcí- Seznam Tip.
Náhodou jsem to otevřel a všiml si, že tam prodávají Thuje Smaragd (20-30 cm) o polovinu levněji, 40 malých Thují vyšlo zhruba 800 Kč. Zaplatil jsem to na Seznam Tip(na jejich účet) a přišly 2 kupony s čísly a že mám kontaktovat prodejce- zahradnictví v Novém Jičíně. Napsal jsem na mail, který byl na kuponu uveden. 3 dny žádná odpověď. Trochu jsem zapátral po internetu, co to je za firmu a vyčetl tam, že to jsou podvodníci a měli by je zavřít.
Bleskolo mi hlavou, proč si to Seznam dává na stránky, proč si ty firmy neprověří. Po dlouhé době se mi povedlo dovolat do toho zahradnictví, z telefonu jsem slyšel arogantní hlas chlapíka, který řekl, že na mail chodí jednou týdně a že mi to pošlou, prvního dubna mi to přijde. Samozřejmě nepřišlo nic(ani jsem to nečekal) a je mi jasné, že pokud si pro ty thuje nedojedu sám do Nového jičína, tak žádný Thuje mít nebudu.


Důvod, proč jsem tento příspěvěk sepsal, je ten, aby si lidé uvědomili, že není dobré příliš slepě věřit institucím (firmám). Člověk si na vše musí dohlédnout sám, vše si zkontrolovat...
Předmět Autor Zasláno

Lidi(instituce) nejsou neomylní(é), ani ti(y) o kterých si myslíte, že by měli být

Stan 04. 04. 2012 14:31



Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.