Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Re: Vůbec to nechápu

23. 11. 2023 20:57
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Quote
Adrifinel
Quote
Ráďa
Pisatel lístku se nepodepsal a tak mě napadá, jestli nejde o omyl a teď si stěžuje někdo jiný, třeba někdo pod vámi nebo někdo na stejném patře s vámi, někdy se může hluk šířit i od vedle. Jestli je to opravdu sousedka nad vámi, tak bych to s ní asi řešil osobně. V případě, že nad ní někdo bydlí, aby se ujistila, že se nemýlí v tom, odkud hluk přichází. Nebo jestli hluk nedělá někdo na patře, kde bydlí ona.

Ani nemusel. My víme, že je to ta ženská, co si stěžovala o prázdninách, kdy dcera byla doma a nebyla medikovaná.

Sousedka by spíše na osobní jedání za sebe poslala manžela. Hm, kdybych měla chlapa, tak by si tolik nedovolovali.

Mně nejde narozum, že by prachobyčejná chůze po bytě mohla způsobovat otřesy jako kdyby tam běhala parta sumistů.

Věřil bych, kdyby bydlela pod tebou, protože v některých domech je tohle slyšet hodně. U mě taky, když sousedka nademnou pobíhá (asi bosa) po bytě nebo když tam cvičí a běží na místě, tak jsou to opravdu nepříjemné dunivé zvuky a když dám ruku na stěnu, tak cítím, jak se stěna chvěje. Kdyby to dělala v noci, tak mě jistě vzbudí.
Na tvém místě bych nečekal, až sousedka pošle manžela, normálně si vysleduj, kdy je ona doma sama, jdi za ní a řeš to s ní, protože tohle se samo nevyřeší a pokud budeš dělat mrtvýho brouka, může spor gradovat ve tvůj neprospěch. Její vzkaz byl slušný a je tam slovíčko prosím, tak bych s ní jednal také slušně a nenechal se unést emocemi. Pokud to bude normální ženská, tak se s ní domluvíš, že až bude hluk, ať u tebe zazvoní, necháš chvilku dceru pobíhat bo bytě samotnou a půjdeš si to k ní nahoru poslechnout a uvidíš. Je možné, že oni se mýlí, že hluk jde odjinud a je potřeba je o tom přesvědčit. Nebo se nemýlí a kvůli konstrukci domu je v noci budíte a budeš muset provést nějaká opatření.

To seš zatím první, který o tom neříká, že je to neslušné a nesmírně arogantní vzkaz.

Kdyby to byla pode mnou tak nad tím nebudu tak přemýšlet.

Je tu však pár problémů:

A) Sousedka jaksi prvně přeskočila tu část, kdy si píšeme/říkáme stížnosti. A rovnou to několikrát hlásila pronajímateli.
cool smiley Ten, aniž by se přesvědčil o skutečném stavu věci, šel sem podívat, zhodnotil situaci, tak na to reagoval vyhrožováním výpovědí z nájmu.
C) V důsledku toho se tato situace projednává s právníky. Nejdříve s těmi z poraden. Nyní, mě DAS (kterou si platím) ujistila, že se na ní jako její klient můžu obrátit.
D) Oficiálně mám mít nájmení smlouvu na dobu určitou, ale protože tým právníků specilizovaných na nájmemní právo zjistil v nájmení smlouvě velké nedostatky, je podle nich smlouva na dobu neurčitou a tudíž mi nemůže být dána výpověd z důvodu uplynutím doby. V praxi to znamená, že jestli mi bude chtít pronajímatel ukončit smlouvu, budu se s ním muset soudit.

Pozn. Bohužel bych jiný pronájem hledala těžko. Jsem samoživitelka, nemocná, mám postižené dítě, nepracuji, beru sociální dávky a nejsem Ukrajinka.

Další body jsou:

a) V bytě bydlím déle než ta rodina nade mnou. Za celou dobu si nikdo nestěžoval. A tu jsme tu fakt nechodili jako myšky a pochybuji, že i ostatní chodí.
b) I sociální pracovnice si ověřila, že nelze slyšet běžný provozní hluk. Tak, jak můžou být slyšet kroky?
c) V létě jsem to ještě brala, protože dcera měla fakt blbé období. Ale teď? To se vážně z toho, že si člověk dojde v noci na wc někomu otřásá celej byt?
d) Neví se kudy/čím se vlastně ten hluk přenáší. Takže, co odizolovat podlahu, kdy by šlo maximálně něco položit na lino. Kdybych chtěla dát nějakou izolaci pod, tak bych musela kompletně vystěhovat celej obývak/byt a vytrhat přilepené lino.
Přemýšlím o tom zkusit odizolovat strop, jestli to pronajímatel povolí, s tím, že nejsem si jistá, jestli to pomůže. To zatím nemám dostatek informací.

Je to složité. Bylo by dobré, kdyby hluk v bytu u sousedky posoudil někdo nezávislý, to je ale těžko proveditelné, protože hluk není trvalý a ten posuzovatel by tam s ní musel asi pár dní bydlet. Nejprve totiž musí být jasné, zda k hluku dochází, zda hluk jde nebo nejde od tebe a zda je tak obtěžující, jak je popisován nebo si ta sousedka z nějkého důvodu vymýšlí a není to pravda. Přístup pronajímatele je bohužel špatný, když si nic neověřil a hned hrozí výpovědí. Ale dokud se neprověří, kde je pravda, tak bych na tvém místě vůbec neuvažoval o nějakých úpravách a odhlučněních, tím bys jen dala najevo že připouštíš, že hluk jde od vás. Sám nevím, jak bych tohle řešil, snažil bych se komunikovat s pronajímatelem a přesvědčit ho, že hluk nejde ode mě a aby se k tomu postavil jinak.

No, když měla v létě velmi těžké stavy, tak jsem se sice divila, ale byla jsem ochotná připustit, že jsem možná podcenila míru jejich záchvatů. Prý to mám nahlásit na hygienu. Ale zase komu by se chtělo platit 20 000,- za posudek. Ať prověří, jestli ta chůze je skutečně tak hlučná a čím se vůbec ten zvuk přenáší do toho horního patra. Prý to můžou přenášet i trubky ve zdi. Hádám, že tady možná budou rozvody, které minimálně pamatují Gottwalda. Otec říkal, že je to stará barabizna. Přičemž otci se nelíbí, že nebydlím v moderní bytovce/paneláků, kde by byl problém s hlučností o dost větší.

Od různých metod odhlučněních, někteří lidé radí podat předžalobní výzvu a vyzvat ať dokáže, že jde hluk od nás. Nejsem si jistá, jestli jenom poloha k tomu stačí. V tom vzkazu vlastně není ani uvedeno, kdy k tomu hluku mělo docházet. Můžu se jenom domnívat. Domnívat, že madam vadilo, že jsem večer v bolestech chodila po bytě a snažila se rozhýbat skřípnutý zřejmě kraniální nerv XI mezi lopatkami, kdy mi střílelo do hrudníku a brněla půlka obličeje. Bolesti zad mi přeci nikdo rozumní nemůže vyčítat, ne?

Tak si říkám, co by asi dělala, kdybych byla důchodce s takovou tou chodící židličkou. To musí dělat asi taky pěkný rámus.

To může být, jak jsi chodila po bytě kvůli bolesti, tak jestli jsi chodila bosa, může to být slyšet u sousedky o něco více. U nás se to dost šíří směrem dolů a pokud sousedka nademnou v noci jde na záchod bosa, tak to dunění mě někdy i vzbudí, ale pokud si vezme nějaké pantofle nebo bačkory, tak to tolik slyšet není a nevzbudí mě to. Možná proto ta tvoje sousedka v tom vzkazu prosí o používání bačkor nebo pantoflí. A já bych jí na tvém místě vyhověl a pantofle s měkkou podrážkou bych používal vždy. A uvidíš, třeba si přestane stěžovatsmiling smiley

Jasně, ale bosa chodím pořád. A najednou je to slyšet tak až si někdo stěžuje na otřesy?

Jako já si ty pantofle můžu teda brát, ale malou nedonutím bez toho, abych ji nezmydlila vařečkou, aby ty pantofle nosila furt. Mám kvůli nějaké krávě, co si vymýšlí píčoviny mlátit vlastní dítě? Není to na sociálku? Nemám si stěžovat, že mě nutí mlátit?
No, ani jedna nejsme zvyklé na to je nosit. A dva roky nikomu nevadilo, že nenosíme pantofle. Dva roky nikomu nic nevadilo. A pochybuji, že ten byt nade mnou byl stále prázdný a obsadil se až teď.

Nemůžu se zbavit dojmu, že ta sousedka škodí, protože jsem ji nepřímo nazvala veřejně debilem. Myslím tím, že se jako potrefená husa poznala.

Tak jsme se dobrali k tomu, kde asi bude problém. Mám zkušenost, že většina lidí toleruje nějaký hluk a nestěžuje si, zvláště když hluk není v době nočního klidu a také pokud přes den není velmi často. Ale jakmile hluk někoho začne obtěžovat tolik, že ho v noci budí, tak si začně stěžovat a to celkově, že je to po 22. hodině ale často i přes den, přesně tak, jak to píše sousedka. Ty máš navíc smůlu, že se to u vás v domě šíří směrem nahoru a problém je na světě. Je teď na tobě, jak se s tím vypořádáš, dle domovního řádu nikdo nesmí souseda obtěžovat nadměrným hlukem a po 22. hodině už vůbec. Pokud není možné zajistit nošení pantoflí alespoň v noci, je potřeba udělat jiné opatření, například pořídit vhodné koberce, co tlumí chůzi a dát je alespoň tam, kde chodíte. Nebo to řešit s majitelem bytu, aby nechal předělat podlahu, pokud je tam nějaká zvukově nevyhovující. Trochu nešťastné je, že jsi sousedku nazvala veřejně debilem, protože já věřím, že jí hluk od vás budí. Ono je to opravdu nepřijemné, když se někdo kvůli sousedům opakovaně nemůže dobře vyspat. My to tady v domě také řešíme, máme hlučné sousedy, kteří někdy dělají hluk i v noci, někdy do půlnoci a někdy i do tří do rána, lidi okolo se nemohou dobře vyspat a přitom ráno musí vstávat do práce.

Ale i tak, je zajímavé, že to obtěžuje zrovna tuhle ženskou a ty ostatní, co bydleli před to vůbec neobtěžovalo. A to jako, kromě toho, že jsou nad námi o hodně větší byty, co jsem našla, tak oni by tam měli mít lino/parkety a dlažbu. Není náhodou chůze po dlažbě hlučnější než po linu?

Ale dokud se neprověří, kde je pravda, tak bych na tvém místě vůbec neuvažoval o nějakých úpravách a odhlučněních, tím bys jen dala najevo že připouštíš, že hluk jde od vás.

Nějak zapomínáš, co sám píšeš a radíš o pár příspěvků víš.

Trochu nešťastné je, že jsi sousedku nazvala veřejně debilem

Já ji nazvala tím debilem poté, co mi někdo vyhodil do popelnice pro dceru objednané obědy. Prostě přijela služba, dala oběd do krabice. Ona šla a ty obědy vyhodila. Nebyly staré. Tak jsem na nástěnku napsala vzkaz, že moc děkuji tomu debilovi, co vyhazuje obědy pro postižené dítě. No a jsou sousedka se zřejmě v tom debilovi poznala. A tak si začala najednou stěžovat na hluk.

A je zajímavé, že se ten hluk najednou začal šířit o prázdninách. Hele bydlím tam od února 2021. Nepřišlo by se na problém se šířením hluku už dávno? To jako ten hluk obživl a řekl si, že se budeš šířit? Máš rok 2023. To znamená, že tam bydlíme cca 2 roky. Po celou dobu chodíme tak jak chodíme. Děláme věci, co děláme. A nic. A najednou je problém. Nepřijde ti to divné? Kdyby byl opravdu problém v tom, že se šíří od nás hluk, nepřišel by si stěžovat někdo už dávno? Nebo mi chceš říct, že to majitel po ty dva roky neřešil? V tom případě nebylo by to jeho pochybení?

Poslala jsem dotaz na KHS, jestli by to bylo vůbec možné.

Poté, co jsi přiznala, že v bytě stále chodíte naboso jsem změnil názor na to, zda dělat nebo nedělat nějaká opatření na odhlučnění. Právě protože vím, jaký hluk způsobuje moje sousedka, když chodí nebo běhá po bytě bosa. Jak už jsem ti jednou napsal, jiným sousedům někdy hluk taky vadí, ale neozvou se, protože nechtějí spory. To že se ozvala jen jedna sousedka neznamená, že ostatním to nevadí. Nehledej chyby jen u všech okolo, ale snaž se přiznat si, že můžeš být se svou dcerou a hlukem na obtíž sousedům a jedna sousedka se rozhodla stěžovat si. Pořád kladeš dotazy, ale já neznám odpovědi, nebydlím tam. Psala jsi, že ta sousedka nad tebou, kde je hluk od vás slyšet asi nejvíce, tam nebydlí tak dlouho jako ty. Měla by jsi problém řešit snížením produkovaného hluku a to hlavně v noci a taky případně přímo komunikovat se sousedkou, ona ti přesně napsala, co jí vadí. Tím, že budeš jen někam psát, na KHS nebo jinam, vzkazy na nástěnku v domě, ale jinak neuděláš nic, tím se pravděpodobně nic nevyřeší.

Seš pokrytec až na půdu. Ta píča si stěžuje, protože mi vadí, že mi vyhodila do popelnice obědy pro dítě.

Celý život jsem chodila bosa. To samé malá. Narodily jsme se prostě do baráku.

Neznáš odpovědi a měníš názory. Hele, pokud to bylo tak hrozné, jak tvrdí sousedka, tak by se někdo dávno ozval. Snášet hluk je jedna věc. Ale pokud bys měl pocit, že prožíváš každou chvíli zemětřesení, tak si dříve nebo později nějakým způsobem stěžovat budeš.

A upřímně, soud nebude zajímat agentura JPP. Ale fakta. Tedy vyjádření KHS, statika. Provedené měření.

A jelikož a proč je sousedka mrdka vyjebaná, když to bude nutné půjdu na ní právníkem.

My tady půdu nemámesmiling smiley Podle toho, co píšeš, tak myslím vím, kde je ten problém, ono to není jenom o tom hluku, ale i o stylu komunikace se sousedy. A protože to vypadá, že nechceš připustit, že chyba může být i u tebe a chceš se soudit, začala jsi zde používat vulgarity, tak pro mě už nemá smysl k tomu něco dalšího psát. Chtěl jsem ti poradit, to jsem udělal a teď vím, že další komunikací na toto téma bychom se už někam dál neposunuli. A nejmenuji se "Hele"smiling smiley
Předmět Autor Zasláno

Vůbec to nechápu

Adrifinel 19. 11. 2023 23:12

Re: Vůbec to nechápu

petr39 20. 11. 2023 07:22

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 10:32

Re: Vůbec to nechápu

Leontýna 20. 11. 2023 11:27

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 15:16

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 20. 11. 2023 12:37

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 15:19

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 20. 11. 2023 16:08

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 18:24

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 20. 11. 2023 20:38

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 21:15

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 21. 11. 2023 17:00

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 22. 11. 2023 01:16

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 22. 11. 2023 15:17

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 23. 11. 2023 09:07

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 23. 11. 2023 10:46

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 23. 11. 2023 15:53

Re: Vůbec to nechápu

smeska 23. 11. 2023 17:29

Re: Vůbec to nechápu

smeska 23. 11. 2023 17:42

Re: Vůbec to nechápu

Ráďa 23. 11. 2023 20:57

Re: Vůbec to nechápu

Adrifinel 20. 11. 2023 21:00



Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.