Ja mám taký veĺmi starý recept kt. mala ešte moja babka od svojej mamy. Oni keď sa upečú stvrdnú, musia ísť do vlhka, v papierovej krabici na balkón. Teraz ich mám na závetrí tam je vlhko.
Musí tam ísť domaci med, kt je stuhnutý.
32dg hl. múky, 10dg kryšt. cukru, 10dg prášk. cukru 2celé vajcia, 7dg med rozpustený akurát. 1lyžička sódy bicarbony, klinčeky, škorica podla chuti.
Vajcia vymiešať s cukrom až sa spenia, dat med, vymiešať, nakoniec muku s s. bicarbonou postupne vmiešať , s rukou vymiešať cesto.
Do týchto nejde maslo ...
Pečiem z dvojitej dávky
Odmeknú za cca 4dni, tak treba s tým počítať.
Hádam nájdeš jednoduchšie recepty kde sú medovníky hned meké.
Upraveno 3krát. Naposledy upravil Julien (09. 12. 2023 17:51).