Quote
petr39
Quote
Benoit
Quote
petr39
Quote
sona
Quote
Julien
Quote
sona
Quote
petr39
Quote
Benoit
Quote
Vitásek
Quote
Benoit
Quote
Vitásek
Quote
Vitásek
Quote
pan T.
Hele, a zkoušeli jste Buspiron? On není tak špatný.
Vyvolává úzkosti...
A taky většinou neklid...
Za komára byl klid a pořádek
Za socialismu byla celkem rarita brát AD, lidi se takto jako dnes nestresovali a byli rozhodně klidnější...
Sám jsem tehdy neznal osobně nikoho, kdo by tato psychofarmaka bral...
Léků všeobecně nebylo na trhu tolik, to ovšem platilo pro celý svět, dnešní moderní různé léky ještě nikde na světě neexistovaly...
Někdo tehdy bral občas benzodiazepiny, případně ještě stimulanty (fermetrazin, metylfenidát např.)...
Bylo to v podstatě tak, že kdysi se pilo pivo, a dnes se bere rivo (a i to už mnoho dr. odmítá lidem psát - aniž by k tomu často měli opravdový důvod)...
A tvrdit každému, že je návykový neobstojí, pač každý jedinec to má zkrátka s těmito léky jinak...
Jo, s těmi psychofarmaky souhlasím.
Já bych jenom doplnil, že lidi jsou blbý, proto by neměli mít svobodu si vybrat, co budou žrát. Všichni vidíme důsledky. Nejlíp se osvědčil systém závodních jídelen a státních obchodů s potravinami jako to bylo za komančů
Větší blývajzy jaké byly v závodních jídelnách jsem nejedl.
Neviem do akej ZJ si chodil jesť, ale v tých rokoch boli ešte potraviny zdravšie, vypestované doma na poliach a statkoch...bez sajrajtov, ktoré do nich pridávajú teraz..
V závodnej po tých podnikoch sa varilo podla normy, ale chuťovo nič moc. Ty si mala šťastie v MŠ tam sa dobre varilo, aj vari čo moje deti ešte mali.
Záviselo to od šikovnosti kuchárky ... menej korenené, veľa
zeleninových nátierok, mliečnych polievok...ale šalátik zo strúhanej mrkvy, cvikly, uhoriek...robili čerstvé...mňam..
Ja som sa stravovala aj v škole a neskôr na internáte...buchty, knedle nadýchané...omáčky som mala rada(a mám)..kôprová, chrenová, paradajková, špenát...
Milujem klasické jedlá....ale snažím sa zaradiť viac zeleniny a strukovín a vyraďujeme salámy, údeniny, klobásy, menej bravčové..viac syr a bryndzu, maslo...ryby a kuracie,sem tam hovädzie...
Obecně gastronomie za komančů v celé republice byla v zoufalém stavu. Tak jedině smažený sýr a v hospodách guláš.
Gastronomie se nejlíp hodnotí podle procenta lidí s obezitou a nadváhou. To za komančů vycházelo jednoznačně líp
Je fakt, že zdravotní stav obyvatelstva byl horší. Také byla nižší doba dožití. Lidé se přecpávali blafy a byli nezdravě tlustí. A měli pivní povislá břicha.
Nižší doba dožití byla všude ve světě. Ta se zvýšila kvůli obecnému poznání v medicíně. Ale v poslední době už začíná zase klesat kvůli obezitě. Za komára byli lidi štíhlejší, to je nezvratný fakt.